success_kid

Success med virksomhedssamarbejde

Når man som studerende kaster sig ud i et projektsamarbejde med industrien er det en ny verden man skal stifte sig bekendtskab med. Samtidig med at man laver sit akademiske projekt skal også lære en masse ting omkring hvordan projekter køres i en virksomhed. Disse ting kan nemt blive en smugle frustrerende, men det er vigtigt at forstå disse ting da det er kritisk for at projektet vil blive opfattet som en succes bagefter hos virksomheden og din vejleder. Jeg har samlet fem gode råd der kan hjælpe dig på vej ud fra de erfaringer med fire projekter jeg lavede med virksomheder i løbet af mit studie. Hvis du tænker over hvorfor du overhovedet skal skrive projekt med en virksomhed så læs her

1. Find en champion

Det første og vigtige råd er at du skal sørge for at have en champion i organisation. En champion er en der brænder for dit projekt og som er optaget af at det lykkedes.

Selvom du står til at lave størstedelen af arbejdet så kræver det også ressourcer i den organisation du samarbejder med at hjælpe dig på vej. Det kan ofte ske at du har spørgsmål omkring problemet eller har noget data som du mangler for at kunne komme videre. Der er det vigtigt at der er en internt i organisationen som kan afsætte tiden til at svare på dine mails og vil bruge tiden på at opsøge information internt i organisationen.

2. Forstå deres problem

Hvorfor vil de have du kigger på problemet? Når du mødes med dem i starten er det vigtigt du bliver skarp i hvorfor det er at problemet er interessant for dem. Kan din metode måske i sidste ende spare penge, give adgang til nye kunder eller bedre arbejdsmiljø?

Det er vigtigt at huske på at værdien ikke kun opstår hvis du laver et færdigt produkt, men ligeså meget den viden du får skabt undervejs. Selvom din metode ikke virker vil du stadig have skabt værdifuld viden for virksomheden da de jo ikke var klar over det før.

3. Visualiseringer og letfordøjelige konklusioner

Når du kommer ud i virksomheden vil du ofte opleve at skulle kommunikere med nogle der har en anden baggrund end dig. Det kan både være at de ikke lige er specialister i dit område, men også at de måske kommer fra en helt anden baggrund. De har ofte ikke tid til at forstå alt hvad du laver og det er vigtigt at du tænker over hvordan dine konklusioner fremstår skarpest. F.eks. hvis du kan laver en graf der tydeligt viser forskellen imellem det de gør idag og din metode.

Gem det teoretiske væk hvis det ikke er interessant for dem. Det skal dog lige nævnes at det kan være en god idé lige at understrege for dem at det rent faktisk er svært det du gør. Jeg har selv god erfaring med at man midt i en rimelig ikke-teknisk præsentation indsætter et slide med en kæmpe matematisk model for at understrege at der ligger nogle komplicerede metoder omme bag ved, uden dog at forklare det i dybden. Det kan godt skabe lidt respekt hvor at du cementerer at du er en der har styr på dit faglige. 🙂

4. Husk at de også investerer i det

Nogle gange midt i et projekt kan man godt føle at det er en selv der laver hele arbejdet og de bare bliver ved med at komme med ønsker. Der er det bare vigtigt at huske at man ikke selv forstår alle aspekter af virksomheden. De har ofte gjort et forarbejde med at formulere problemstillingen og finde data.

Hvis dine resultater skal implementeres i virksomheden, kan der ofte også ligge et meget stort arbejde bagefter hvis der f.eks. er nogle processer der skal ændres. Selvom de måske ikke direkte investerer penge i dit projekt er deres tid stadig en ressource som de kunne have brugt på andre ting.

Det er også vigtigt at huske at de bedste projekter er dem hvor alle gerne vil tage del i æren. Så husk at det er en holdsport og at i har samme mål!

5. Glem ikke dit akademiske projekt

Man kan nemt blive meget opslugt af at løse det problem som virksomheden stiller og sigte imod at lave et færdigt produkt. Det er dog vigtigt at huske at man er igang med et akademisk projekt. Det betyder at man nogle gange må lave nogle antagelser og så komme videre. Hvis de finder dit projekt interessant vil de ofte kaste massere af gode idéer efter dig, men der må du være klar på at du ikke kan nå alt og du derfor vil være tvunget til at skære nogle ting fra. Men hey… så har du et argument for at de skal ansætte dig bagefter :-).

No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes