commercial-industrial-building-clip-art

Skriv dit projekt med en virksomhed

Der er mange gode grunde til at skrive f.eks. bachelorprojekt eller speciale i samarbejde med en virksomhed.

Det er virkelig motiverende at lave et arbejde der rent faktisk skaber værdi for en virksomhed og man mærker at det man har lært på sit studie rent faktisk kan bruges til noget.

I løbet af mit studie har jeg både lavet bachelorprojekt, specialkurser og speciale i samarbejde med virksomheder og synes hver gang det har været fantastisk at komme ud og være pludselig blive opfattet som ekspert på et emne og det har hver gang givet mig en ny vinkel på nogle ting som jeg ikke havde lært på almindelig kurser.

Man skal dog være opmærksom på at det også medfører nogle udfordringer da der pludselig er flere parter at tage hensyn til. Man skal derfor være forberedt på at bruge tid på ting som man måske finder ligegyldige, men som er vigtige for at projektet får succes.

Boost din fremtidige karrieremuligheder

Når man efter endt studie skal ud til jobsamtaler er det guld værd at kunne referere til projekter man har gennemført med virksomheder. Når man laver et projekt med en virksomhed bliver man sin egen projektleder hvor man er med helt fra starten med at formulere problemstillingen og til afslutningen hvor man skal fremlægge ens resultater på en forståelig måde så virksomheden kan få glæde af dem.

Det giver også en modenhed at komme ud og begå sig i en virksomhed der har en anden kultur end den man er vant til fra studiet. Jeg oplevede selv at jeg pludselig skulle snakke med andre faggrupper som ikke havde den samme baggrund som mig selv.

Det er fedt at pludselig opleve at man er ekspert på et område og har noget viden som virksomheden ikke har

, samtidig tvinger det også en til at blive god til at forklare hvad man laver på en letforståelig måde så det kan forstås.

Flere bumb på vejen

Når man giver sig i kast med at skrive projekt med en virksomhed er der dog også nogle ting man skal være forberedt på. I løbet af sit studie kan man godt blive forvent til at når man starter på en opgave så er der en klar problemformulering og et pænt dataset man skal benytte sig af. Når man kommer ud i en virksomhed er en del af den første opgave ofte at finde ud af hvad det egentlig er der skal løses for at det giver mening for virksomheden. Samtidig kan det også godt være at virksomheden først skal finde ud af hvor det data man skal bruge befinder sig i organisationen og når man så endelig får fat i det kan det indeholde fejl og andre mærkværdigheder. Disse ting kan hurtigt blive frustrerende da det ikke er noget man på samme måde har mødt i løbet af sit studie.

Når man arbejder sammen med især større private virksomheder kan man godt risikere at støde ind ind i noget bureaukrati.

Det kan f.eks. være omkring fortrolighed af data. Jeg oplevede selv i et projekt at vi brugte over to måneder på at få en non-disclosure agreement (NDA) på plads. Det gjorde også at vi i starten under projektet manglede noget data og vi blev nødt til at lave ting om da det rigtige data kom. Sådan nogle ting kan være enormt frustrerende når man også har en deadline og føler at ens projekt bliver bremset.

Kom igang!

Hvis du har mod på at give dig i kast med det så undersøg hvilke vejledere der samarbejder med virksomheder og spørg indtil om de har nogle interessante projekter. En del virksomheder har nogle skuffeprojekter liggende som de ikke selv har ressourcerne til at udføre og som vejlederen ofte kan have kendskab til. Man kan også prøve selv at tage kontakt til virksomheder, men man skal dog være forberedt på at de ikke nødvendigvis kender dit fagområde og det kan derfor være svært for dem at finde et projekt der stemmer overens med det.

Start så tidligt som muligt da det ofte kan tage noget tid at få et møde stablet på benene og komme igang.

Held og lykke!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hvordan finder man et godt emne til specialet | Michael Lindahl - 26. marts 2015

    […] fed ting er at skrive dit projekt sammen med en virksomhed. Som jeg også har skrevet et indlæg […]

  2. Success med virksomhedssamarbejde | Michael Lindahl - 8. maj 2015

    […] Når man som studerende kaster sig ud i et projektsamarbejde med industrien er det en ny verden man skal stifte sig bekendtskab med. Samtidig med at man laver sit akademiske projekt skal også lære en masse ting omkring hvordan projekter køres i en virksomhed. Disse ting kan nemt blive en smugle frustrerende, men det er vigtigt at forstå disse ting da det er kritisk for at projektet vil blive opfattet som en succes bagefter hos virksomheden og din vejleder. Jeg har samlet fem gode råd der kan hjælpe dig på vej ud fra de erfaringer med fire projekter jeg lavede med virksomheder i løbet af mit studie. Hvis du tænker over hvorfor du overhovedet skal skrive projekt med en virksomhed så læs her […]

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes